lauantai 29. elokuuta 2009

Kirppistellen


Myyrmäen jäähallin kirppis pyörähti tänään taas ensimmäistä kertaa piiiiiitkän kesätauon jälkeen käyntiin. Odotukset olivat kovat, sillä olen tehnyt Myrtsistä aina kivoja löytöjä. Pettymys oli pienoinen, kun myyntipaikkoja olikin aika paljon tyhjillään ja tavaraa jotenkin vähän esillä. Noh, olen aina ollut aika kehno katsomaan lastenvaatetarjontaa, joten asennoiduin tänäänkin "kodintarvike-vaihteelle", keskittyen katsomaan vaan kotikivaa. Kipon ja kupin metsästyksen välissä leikimme Jarnan, Tuusiksen ja Termiittien äidin kanssa jotakin äitiversiota geokätköistä, hävittäen aina jonkun vuorollaan rekkien väliin :D

Minulla on kamala tapa haalia kirppiksiltä kotiin sellaista tavaraa, joka aiheuttaa kanssaostelijoissa oksennusreaktioita. Mutta ei se mitään, ne jotenkin istuvat meille, tulkaa vaikka katsomaan :D Yläkuvan bambityynyn olisin ostanut, vaikka se olisi maksanut kymmenen kertaa enemmän; olen parantumaton bambifriikki. Tyynyn huomasin melkein toiselta puolen hallia, ja tunnistin bambiksi heti, olkoonkin, että on vähän ylensyöneen oloinen ja ilman silmälaseja saattaa mennä metsäsiasta... Tästä villisika-bambi -risteymästä maksoin euron.




Uusvanhat pippuri- ja suolasirottimet telineessään kaksi egeä. Näitä olen etsinyt kauan, haluaisin kruusatummat, mutta tällä hintaa nämä välttävät kunnes täydellinen setti tulee eteen. Sitten päivän todellinen löytö: Riihimäen lasin lasinen sitruspuristin. On meinaan sikavanha, joskus muistelen opiskelleeni että 20-luvulta, mutten tästä mene takuuseen. Joka tapauksessa ei myyjä tiennyt mitä oli myymässä, kun ilmoitti hinnaksi 50 senttiä. Good for me!



Aina kun tenava on mukana kirppuilemassa, kantautuu kotiin autoja - kourallisesta kassilliseen, miten nyt kulloinkin sattuu löytymään. Maalivammat ja muut pienet lommot eivät haittaa, eipä harmita sitten, jos ulkonakin ajelee. Tämän päivän autosaldo järkyttävät 44 kappaletta, suurin osa 10 senttiä kipaleelta. Autot on jo pesty rakkaudella ja päässeet leikkeihin.

Lisäksi löysin pienen kukkapöydän, joka pääsee tuunaukseen, pari lastenkirjaa (joista muuten oma kipurajani on euron kipale), kaksi vanhaa lusikkaa sekä läjä Tupperin mainioita piirrustuslevyjä pikkutaitelijan käyttöön, 20-50 senttiä kappale.

perjantai 28. elokuuta 2009

Meidän tyyliä eli eli :D


Roosa viskoi maanantaina blogissaan ilmaan seuraavanlaisen haasteen: "Ananan postauksesta inspiroituneena päätin haastaa teidät kertomaan minkälaiset vaatteet eivät mielestänne sovi lapsellenne tai yrityksistä huolimatta eivät ole hänen tyyliään".

Koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan; esimerkiksi olin varma, että tummansininen ei kerta kaikkiaan sovi tenavalle, vaan kun ensimmäinen tummansininen vaate tuli meille tuttavalta kierrätettynä, näyttikin tenava siinä suorastaan näpsäkältä. Olen sitä paitsi hiukan epävarma, onko meillä itse asiassa lainkaan mitään selkeää tyyliä (ja etenkään tyylitajua!). Tällä hetkellä minusta kuitenkin seuraavat kategoriat eivät pääsääntöisesti sovi meidän vaatekaappiin:

1. Disney-printtipaidat - ne Cars-paidatkin. Yleensä isolla kuvalla varustetut printtipaidat. Minusta kuvat on jotenkin liian hallitsevia. Tähän kategoriaan putoavat myös mustat paidat, jotka on varustettu kirkuvanvärisellä Spiderman- tms. printillä.
2. Liian retrot tai liian uusretrot vaatteet. Tenava tuntuu välillä jo niin isolta pojalta, että esim. Me&I:n leijonapaita näyttää hänellä vauvanvaatteelta.
3. Oranssit vaatteet; ensinnä, koska minusta väri ei sovi pojalle lainkaan, ja toiseksi, koska itsekkäästi inhoan oranssia :D Muutenkin liian ärhäkkään väriset vaatteet ja vaateyhdistelmät.
4. Perusverkkarit ja -tuulipukutyyppiset ratkaisut. En vain osaa enkä ymmärrä. Vielä kun nelivuotias ei liikuntatunneille tarvitse, niin en osaa arvostaa.
5. Tekstipaidat ja -pipot (kuten vaikka "Täystuho"). No thanks.

Vaatteiden suhteen olen rehellisesti sanottuna melko joustava, sillä saamme paljon kierrätettyä vaatetta, jotka huolin käyttöön 99%:sti - omalla pihalla menee oranssit yhdistelmät ainakin pahimmilla kurakeleillä, ja kierrätyskassista löytynyt yksi Autot-leffapaitakin on päässyt käyttöön. Opiskelijan ei kannata liikaa sniiduilla, kun ilmaiseksi saa ;) Lista mahtaneekin koskea pääasiassa niitä vaatteita, joita itse tenavalle kaupasta ostan. Olisi helpompi oikeastaan listata, mitä meillä yleensä käytetään kuin mitä ei missään nimessä.

maanantai 24. elokuuta 2009

Ompeluksia meiltä ja muualta!


Olen koko kesän hokenut, kuinka suhteellisen lujatahtoisen, kovaäänisen ja yltiöenergisen pojan kanssa erilaiset siirtymävaiheet ovat kaikkein hankalimpia; tiedättehän, sisältä ulos, ulkoa sisään, autoleikeistä nukkumaan, kaupan karusellista ruokaostosten ääreen... Kävi tässä omien opintojeni taas tänäaamuna vaatimattomasti kahdeksalta alkaessa ilmi, ettei äitikään vielä handlaa siirtymisiä toiminnosta toiseen kovinkaan paljon nelivuotiasta paremmin. Kesän kotona nautiskelleena opiskelun aloitus oli todella kankea. Tuskastutti koko päivän, paluumatkalla täpötäydessä bussissa nukuin auringonpaahteessa, kuola vaan valui rintapieluksille (no ainakin lähellä oli), ulkoillessa kiukutti ja nukutti vuoronperään ja välillä yhtä aikaa :D Ei näin!

Luojan kiitos joku korkeampi voima oli ajastanut kotimaisen ja kansainvälisen postinkulun juuri niin, että ensimmäisen koulupäivän päätteeksi eteisen lattialla odotti sekä kotomaisen että brittiläisen ompelijattaren ihanaakin ihanampia luomuksia. Pieneltä Linnulta olin tilannut kaksi pientä sydäntä, jotka saivat kodon juhannuksena maalla nakuttelemistani sisustustikkaista, sekä ihanan pilkullisen kauppakassin ja pienet kyltit - suurkiitos, kuulet minusta vielä! ;) Ebaysta sen sijaan huutelin kaksi uutta Cath Kidstonin kankaista ommeltua tähtityynynpäällistä sohvalle sopivassa vaaleanpunaisessa värissä. Unentarvetta nämä ihanuudet eivät ihan poistaneet, mutta ärsytyksen kyllä :D



lauantai 22. elokuuta 2009

Yökylä



Annoin kanssablogistille "toisenlaisen synttärilahjan" (eikä se tällä kertaa liity lainkaan kirkon ulkomaanapuun, vaan pikemminkin monikkoperheiden kotimaanapuun) ja otin Tuusiksen laumasta kaksi suosikkityttöäni tenavan seuraksi yökyläilemään. Yökyläilyn saldona on pellillinen paistettua (ja syötyä!) pannaria, yksi katsottu Peter Pan, puoliksi katsottu Jali ja suklaatehdas, puoli kiloa hiekkaa lattialla Jossun mekontaskusta, yksi rotanpurema ja noin kuusitoista pyyntöä siitä että Juli saisi jäädä vielä toiseksi yöksi. Anytime!

p.s. pitää selitellä yläkuvan vaatteita, kun Tuusis kuitenkin bloggauksen luettuaan kyseenalaista kovaäänisesti, miksi Jossulla on Kappiksen autopaita ja Julilla Lindexin autopyjama. Teimme muutamia sotkuja pikkukokkikoulussamme ja kylvimme vahingossa yöpuku päällä. Lupaan, etten ikinä enää julkaise tyttölapsista kuvia näin epäsopivissa kuteissa :D

torstai 20. elokuuta 2009

Pienet perheenlisät


Pitkän pohdiskelun tuloksena perheemme jalkaluku moninaistui eilispäivänä; pienet kesyrottatytöt Nauku ja Musti kotiutuivat melkolailla onnistuneesti olohuoneeseemme. Tässä tytöt päiväunilla - ovat vielä ihan vauvoja, joten uni maistuu leikin lomassa :)

perjantai 14. elokuuta 2009

Säilytysratkaisuja

Olen siivonnut ihan koko tämän ja eilisen päivän. Ihmeellinen juttu, sillä kun ympärilleen katsoo, niin sotkuisemmalta näyttää kuin ennen kuin rupesin siivoamaan. Olen temponut tavaroita pois joka kaapista ja kapsäkistä ja järkännyt melkein jokaisen laatikonsisustankin uusiksi. Aika paljon olen viskonut menemään myös ylijäämävarastoa, huutikseen, kavereille ja loput ihan tuohon meidän taloyhtiön roskakatokseen; siellä käy meinaan joku pieni vaihtorotta, jolle aina kelpovaa mun viemät pienet tuomiset, mukit, valokuvakehykset sun muut :D

Siivoamisestahan mun ei pitänyt kertoa, vaan säilyttämisestä. Meillä seisoo olohuoneen seinustalla ihana vanha koivukaappi, jossa säilön lähinnä koulukirjoja (ja tunnustan joskus viskovani sinne myös epämääräistä roinaa - pesäkkeeksihän sitä sanottiin, eikö? :D). Sanden hyllypaperikirjoituksen innoittamana kipaisin Anttilasta hyllymuovia kivassa turkoosi-valkoisessa ruutukuosissa ja paketoin kaapin sisuksen. Lisäksi löysin aiemmin Hobby Hallista jotakin keinokangasta olevat säilytyspussukat, joihin sopivat varatyynyt ja -täkit.

Nyt tää vielä vähän jatkais siivoamista. Aamulla on kivempi herätä, kun ei ole kamalin kaaos vastassa. Toivottavasti jaksan suunnistaa aamulla Hietsuun etsimään aarteita ennenkuin Prinsessan ja Auton Anrinko vie ne kaikki! :D




torstai 13. elokuuta 2009

Sohvaihanuus



Tein toissapäivänä ehkä elämäni sujuvimmat huutiskaupat, sillä tunnin päästä "osta heti" -napin painalluksesta oli meidän porukan uusi pesä, ihana metallinen sohvasänky, jo olohuoneessa. Äsken sen tuohon kasasin ja kaivoin kaapista vähän sopivaa pehmuketta päälle. Olen näköjään pistänyt kaikki koristetyynynpäälliset kiertoon, sillä niitä ei ole - ainuttakaan! Pehmukkeeksi sopi siis pussilakanasetti (Hobby Hall). Mieli tekisi käpertyä sohvasängyn nurkkaan lueskelemaan, mutta onneksi ei ole sateinen päivä eikä tee kuumaa kaakaotakaan mieli, niin ei voi käyttää niitä tekosyinä... ehkä nukun tässä kuitenkin ensi yönä :)

tiistai 11. elokuuta 2009

Huutisrumbaa ja -sambaa

Tulevina päivinä tulen näpyttelemään jo kaupan olevien kohteiden lisäksi runsain mitoin ( = jätesäkkikaupalla!) huutiskohteita tänne . Olen Lastenvaatefriikki Tuusiksen huutisorja, joten kaupan on paitsi muutama oma, myös konttikaupalla Tuusiksen lastenvaateihanuuksia ;), muun muassa PoP:ia, Reimatecia, Shampoodlea, Dpamia, Marimekkoa, Exitiä, vaatepaketteja, runsaasti ulkovaatetta ja niihin sopivaa lisuketta... ja luoja tietää mitä muuta söpöstä tuolta pusseista paljastuu! Kokoina kaikki 50cm lähtien, enemmän tytöille kuin pojille passelia.



maanantai 10. elokuuta 2009

Meandi-maniaa...

Tuusis täräytti me&i-kutsut heti uuden malliston julkaisemispäivään, ja naiset olivat tiätty sankoin joukoin uutuuksia kyttäämässä. Uusi mallisto ei aiheuttanut minussa mitään valtaisia ihastuksen ilmaisuja, ja mallistossa oli ainoastaan yksi must have -vaate, jonka tenavakin innosta vinkuen hyväksyi: pilkkubizzarini-paita! Ihana! Uusista vaatteista tilasin lisäksi itselleni mustat suorat velourpöksyt kotikäyttöön korvaamaan iänikuiset "söpö peura"-collarini.

Muiden akkojen vanavedessä villiinnyin sitten esittelijän läväyttäessä olohuoneen lattialle Ikean kassillisen menneen malliston alehintaista relettä. Mukaan lähti musta formulapaita (12,-), hihattomana virnuilevat sammakot (12,-), hurjan retro froteinen pilvipaita (15,-) sekä valkoinen formulahuivi koleampien ilmojen kaulahuiviksi (5,-). Lisäksi pelasin upporikasta ja rutiköyhää ja tilasin kolme salaista vaatetta (yht. 33,-). Jännityksellä odotellaan, mitä lie tuleman. Huippua, että me&i:t tulevat jatkossa muuten kotipostiin! Ja kiitos kutsujen emännälle :)


Jääkaapista maanantaihaasteeseen


Meidän kaapissa on tällä haavaa vähän pöperöä ja kamalasti lisuketta - mummilasta kun kannettiin hilloa ja mehua matkassa.

- Mummin tekemiä hilloja seitsemän purkkia, kaupan puolukkahilloa vajaa purkki, samoin kaupan viikunahilloa vajaa purkki (ah, tätä juustojen kanssa!)
- Mummin mehua vajaa kolme pulloa, Fun Lightin jämät, mustaherukkamehun jämät, sekamehutörppö, valmiiksi lantrattua mummin mehua kannullinen
- Kaksi pienehköä pulloa kuohuviiniä ;)
- Kaksi avattua purkkia oliiveja, avattu mango chutney-purkki, avattu salviakastikepurkki, avattu chilitahnapurkki ja avattu chilisäilykepurkki, sitruunamehua, kolme purkkia makeaa chilikastiketta, sinappia, purkki vispikermaa, kasviöljyvalmiste, kaksi pulloa balsamicoa, pullo rypsiöljyä, ketsuppia
- Reilu litra kevytmaitoa, vajaa litra kulutusmaitoa, pieniä sulatejuustokuutioita ja muutama siivu aamupalajuustoa
- Viisi kananmunaa
- Viisi verigreippiä, puolikas sitruuna
- Tupperin rasioissa makaroni-kasvislaatikkoa ja hunaja-rakuunaporkkanoita
- Kaksi Fasun kuningatarleivosta, neljäsosa ruisleivästä
- Oivariinin jämät
- Seitsemän kesäkurpitsaa, tomaatteja, paprikaa, porkkanoita, pari omppua, kirsikkatomaatteja ja kurkun jämät
- Pisteenä i:n päälle Nivean After Sun- aloevoide (tuntuu auringon porottamalla iholla mainiolta jääkappikylmänä :D), voide turvoinneille silmänalusille sekä viilentävä maski samoille :D


sunnuntai 9. elokuuta 2009

Pintapuolinen inventaarioisku


Olin täänään tyystin nukkuneen rukous, sillä istuin männäyönä naapurin kanssa vähän parantamassa maailma KAHVIkupin äärellä tuolla ulkosalla - kello kolmesta seitsemään, noin suunnilleen, jonka jälkeen kokkailimme meillä aamupalat ja taisimme molemmat torkkua tunnin-kaksi tahoillamme. Kyllä otti omaehtoinen valvonta koville, sen siis huomasi tänään, kun suuta revitytti ja pieneenkin hommaan oli vaikea tarttua. Alkuperäinen suunnitelma oli olla tänään hurjan tehokas, huomenna kun koittaa paluu arkeen päiväkodin alkaessa ja koulu- ja työkuvioiden tehostartin edelleen lähetessä, mutta loppupeleissä sain hyvistä suunnitelmistani toteutettua vain tenavan vaatekaapin jonkinasteisen inventaarion. Tulos: meillä ei ole MITÄÄN kivaa, vaikka kaappi on vaatetta pullollaan. Omassa vaatekaapissani on sama tauti, joten ilmeisesti se tarttuu kaapista toiseen pisaratartuntana :D

Tenavan vaatteet ovat tangossa ja Ikean korihyllykössä, joka on osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi. Muovilaatikkoihin laitoin osan valmiiksi hankituista, isoista vaatteista odottelemaan, viereisessä kaapissa on useampi hylly samoin isoja ostoksia odottamassa. Vaatekaapin ylähyllylle laitoin tuskissani nyt pala- ja lautapelit turvaan.

Meillä on ollut ilo saada kamalasti kierrätysrelettä Tuusiksen vanhimmalta tenavalta sekä ystäväni keskimmäiseltä pojalta. Viime aikoina olen ostanut Vänelle vaatetta aika vähän ja nekin vähät jonkun sortin alesta. Osa vaatteista on kuitenkin roikkunut komerossa jo hyvän tovin, kun on sinne liian isona päässyt roikkumaan parempaa aikaa, ja nyt tuntuu että meillä ei ole ainuttakaan hurjan kivaa vaatetta, ja että olen kyllästynyt suurimpaan osaan joka tapauksessa. Kesä-aleista ostin lähinnä ensi kesää varten vaatetta, joten ilmeisesti olen niihin sitten jo valmiiksi tympiintynyt, kun niitä talven katselen...

Olin hitusen kauhistunut, kun rupesin laskemaan tenavan syksyn välikausitsettejä; yksi alesta kahmittu Tähti-Jonathan-haalari, kaksi Ticketin settiä, Minymon setti, jossa kahdet housut, Lassien söpönen (vaan mahdollisesti liian tyttömäinen setti) Prisman alesta vara-asuksi, Exitin setti, Reiman setti, kahdet Ticketin kura-asut (musta ja musta-valkoraidallinen - toinen myyntiin, vink vink ;) )... liikaa, aivan liikaa!


Kuvassa näkyvä Ticketin siniruutuinen takki minun on ilmeisesti pakko piilottaa jonnekin perimmäiseen kaapinnurkkaan, etten kyllästy siihen ennen ensi kevättä - se on siis vielä liian iso. Minymon petroli-vihreä setti on siitä jännä, että sitä on käytetty meillä kaksi kevättä ja kaksi syksyä, eikä siinä ole edelleenkään minkäänlaista pidon vikaa - ja se on siis edelleen käyttökokoinen. On ilmeisesti ollut "hitusen" iso kun on ensi kerran otettu käyttöön :D

Lajittelin jo päiväkodissa käytettäviä vaatteita ylimmäiseen koriin valmiiksi, ettei nyt ihan uusimmassa paidassaan lähde sormivärihommiin tuo täystuho. Vaatteita viikatessa tulin siinä funtsineeksi, miten meni tämäkin kesä niin tajutonta vauhtia - tenava on ollut kesän kotona ihastuttamassa (ja toisinaan nelivuotisuhmillaan myös vihastuttamassa) ja vannon, että olin suunnitellut meidän ehtivän tehdä hurjan paljon enemmän yhteisiä kesäjuttuja kuin mitä nyt ylipäänsä ehdimme. Arki starttaa huomisaamuna kello kahdeksan ilman sen suurempia pehmeitä laskuja. Onneksi on koltut ja retongit järjestyksessä, sillä kesäaamujen leppoisiin puoli yhdentoista maissa tapahtuviin herätyksiin tottuneella äireellä voi olla aamulla tekemistä jo pelkän silmien auki saamisen kanssa :D

lauantai 8. elokuuta 2009

Pitsiunelmia

Olen ilmeisesti tulossa vanhaksi, kun unelmoin koko kevään saavani makuuhuoneen sängyn päälle käsinvirkatun pitsi-ihanuuden. Uutena maksavat käsityöihmeiltä tilattuna kuulemma useita satoja, enemmänkin, eikä kirppareiltakaan tarttunut käsikynkkään. Kesälomanpoikanen äireen nurkkiin (ja pieni omatoiminen kaappien nuuskinta sekä aneleva "äitisaisinksmä tänjossaansäootparasäiti"-katse) poikivat ihanaakin ihanamman pitsiunelman pesän peitoksi! Olemme muistavinamme, että peite on mummoni virkkaama, joten tunnearvoakin peitteellä on, mummo kun siirtyi ajasta iäisyyteen kevättalvella.



Tänään pinkaisin pikapikaa Anttilaan, sillä kaipasimme kipeästi uutta likapyykkikoria. Kori on pakko säilyttää jossakin muualla kuin kylppärissä, sillä tenava kylpee joka päivä ja loiskii nuoruuden innolla vedet melkein olohuoneesen asti. Uudet korit passaavat mainiosti makkariin turvaan räiskeiltä. Plop plop -kortilla koreista sai vielä neljäsosan hinnanalennuksenkin.