sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Lastenhuoneessa

Olemme asuneet uudessa kodissa vasta reilusti alle vuoden, mutta a) olen jo kyllästynyt nykyiseen puolivalmiiseen sisustukseen ja b) haluan saattaa ripeästi loppuun uuden, suhteellisen yhtenäisen kodin sisustan (ehkä siksi, että kun se on valmis, pääsen jo suunnittelemaan seuraavaa uudelleenjärjestelyä, värimaailman vaihtoa ja muuta myllerrystä ;) ). Myös lastenhuone joutuu muutoksen kohteeksi, vaikka menettelisi jo ihan tällaiseen... Huoneen seinä on kirkuvan limen värinen, ja yhdellä seinällä on kirkkaanpunainen metallikaappi. Muut kalusteet ja lisukkeet saavat mennä vaihtoon - ja itse asiassa melkein kaikki tavarat jo odottavatkin uusia omistajiaan noutamaan ne seuraavalle pienelle leikkijälle ja nukkujalle käyttöön. Lähtökohtana on limenvihreä seinä ja punainen kaappi, tavoitteena tenavalle sopiva huone, jossa lelut pysyvät järjestyksessä, jossa on tilaa piirtää ja askarrella, ja joka miellyttää sekä tenavan, että äidin silmää.

Tavoilleni uskollisena luulen, että musta löytää tiensä tenavankin huoneeseen - ainakin jossain määrin. Valkoista siellä jo onkin, seinissä, muun muassa. Vihreän vastaväriä, kirkasta punaista, sopisi huoneeseen neljänneksi väriksi enemmänkin kuin yhden kaapillisen verran. Haussa on sänkyä ja tuolia, pöytää ja hyllykköä, lelulaatikkoa ja verhoa... ja mitähän vielä.

Huone on hirmuisen pieni, mutta tähänkin asti sinne on mahtunut kaikki tarpeellinen, joten sisustan uutta luottavaisin mielin. Lelut löytävät joka tapauksessa aina tiensä keskelle olohuonetta. Sitä paitsi poika on toimissaan melko pedantti (kehen lie tullut?) ja raivaa leikkinsä rivakasti ennen uusien leikkien aloittamista. Näillä neliöillä mennään nyt ainakin seuraavat pari vuotta, ja toiveissa onkin nyt kasata huone, jolla pärjätään ainakin sen aikaa. Alakuvassa lähtökohtatilanne, rajana vain rahapussi ja mielikuvitus.

Kalustevinkkejä? Säilytysvinkkejä? Edullisia tuunausvinkkejä? Mitä vain vinkkejä!


8 kommenttia:

lastenvaatefriikki tuusis kirjoitti...

miulle miulle ja miulle ;)

ideoita mulle ei ole, ylläri, mutta innolla odotan uutta sisustusta!

Nina kirjoitti...

Voisi herra Kamprad auttaa? Siis edullinen ja oikeasti toimiva yhdistelmä lelujen säilytykseen voisi olla Ikean Expedit sarjan valkoinen hylly (niitä on eri kokoisia) ja siihen punaiset Lekman-laatikot? Vetää hyvin pikkusälää ja toimii jos kamat sinne oikeasti kerätään;)

Nina kirjoitti...

Minä taas:) Lähteekö sänkykin vaihtoon? Minkä ikäinen kaveri huoneessa asustaa?

Jos sänky lähtee niin uudeksi sängyksi ihan normaali sänky olisi seuraava? Sinne alle mahtuisi pari kannellista ja pyörällistä muovilaatikkoa (ei kauniita uutta toimii). Bauhausissa myydään sängynaluslaatikoita joissa on limenvihreät kannet, sopisi väreihin.

Minkäläinen lamppu huoneessa on?

-J- kirjoitti...

Nina: sänky tosiaan vietiin jo tänään uuteen kotiin aika yllättäin, ja reilu 3,5-vuotias pikkumies nukkuu tällä haavaa patjalla :) Ikeassa näkyi olleen kivannäköinen metallinen sänky - jatkettava - joka on yksi vaihtoehto listalla. Jatkettava siksi, että 106-senttinen tenava ei vielä hetkeen tarvitse koko kahta metriä, ja huone on niin pieni, että kaikki tila, mitä saadaan säästettyä huonekaluilta, on tarpeen... kaipa sinne jatkosängynkin alle mahtuisi laatikko. Huomenna Bauhausin kautta päiväkotiin, se kun on siinä matkan varrella ;)

Olohuoneessa on hätäratkaisu-Expedit, joten yhtenäisyys olisi sit siinä :D Ja arvaa mitä muuta: olohuoneessa on myös Ikean hätäratkaisu-riisipaperipallovarjostin, joka ostettiin muuttopäivänä paniikissa, kun jotain valoa piti olla, ja siihen on jäänyt. Arvaatkin jo varmaan, mikä valaisin on myös lastenhuoneessa? :D

Nina kirjoitti...

Meinaatko laittaa verhotkin vaihtoon? Musta nuo nykyiset sopii tuohon huoneeseen (ja tuo on paljon sanottu näin Marimekko-vastaiselta ihmiseltä;). Ja poika on sen verran pieni vielä, että sopivat siinäkin mielessä.

Onko ikkuna keskellä huonetta, huoneen päätyä?

Jos rakentaisit kahdesta matalasta Malm-laatikostosta (siis kahden laatikon) pöydän jalat ja sitten irtolevy poydäksi. Ja se sitten ikkunan eteen. Ja siihen vaikka punainen tuoli?

-J- kirjoitti...

Verhot vaihtoon, juu. Jotenkin ne tuntuu tämän katseluajan jälkeen liian levottomilta. Ajattelin jotain muuta kuviota jatkossa, tähtiä tai muuta.

Ikkuna on keskellä huonetta, mutta koko huone on vain hivenen ikkunaa leveämpi, eli siis huoneen leveys reilut 2 metriä. Tuskallinen koppi sisustusmielessä. Expedit-idea on kypsymässä, mutta Malm-pöydälle en lämpene; idealistalle on sen sijaan ilmestynyt pyöreä pöytä, jossa on kauniit sorvatut jalat, uudelleenmaalattuna tietty. Haluan tenavalle aikuisten pöydän, en enää matalaa mallia, siinä ei käy ns. lastenkalusteiden kanssa muuta kuin pöytälevyt sinkoilee leikkeihin suklaakoneen osiksi... :D

Nina kirjoitti...

Okei. Huone siis on pieni myös pituussuunnassa?

Tähtiverhot kuulostaa kivalta. Tai jos pöytä on pyöreä niin voisiko verhoissakin olla palloja? Vai meneekö liian pyöreäksi?

Se pyöreä pöytä, mikä vielä on kai pilke äidin silmäkulmassa, ikkunan eteen (ei kiinni seinään). Sänky ja laatikot toiselle seinälle ja se punainen kaappi toiselle?

En tiedä millainen se punainen kaappi on mutta veikkaan että mahdollinen Expedit ja se punainen eivät sovi rinnakkain, onko se neljäs seinä vapaa?

-J- kirjoitti...

Nina, huone on pieni joka suunnassa, noin 2,20 x 3,80, joista toisella lyhyellä seinällä on ikkuna ja toisella seinällä ovi. Niin ja toisella pitkällä seinällä on kiinteät upotetu kaapit...
Olin itse ajatellut sänkyä ikkunan eteen, sillä se saattaa olla ainoa paikka johon se fiksusti mahtuu. Punainen kaappi on sellainen Ikean ihana matala metallikaappi, joihin olen viehtynyt siinä määrin, että niitä löytyy meillä myös olohuoneesta valkoisena.