lauantai 8. elokuuta 2009

Pitsiunelmia

Olen ilmeisesti tulossa vanhaksi, kun unelmoin koko kevään saavani makuuhuoneen sängyn päälle käsinvirkatun pitsi-ihanuuden. Uutena maksavat käsityöihmeiltä tilattuna kuulemma useita satoja, enemmänkin, eikä kirppareiltakaan tarttunut käsikynkkään. Kesälomanpoikanen äireen nurkkiin (ja pieni omatoiminen kaappien nuuskinta sekä aneleva "äitisaisinksmä tänjossaansäootparasäiti"-katse) poikivat ihanaakin ihanamman pitsiunelman pesän peitoksi! Olemme muistavinamme, että peite on mummoni virkkaama, joten tunnearvoakin peitteellä on, mummo kun siirtyi ajasta iäisyyteen kevättalvella.Tänään pinkaisin pikapikaa Anttilaan, sillä kaipasimme kipeästi uutta likapyykkikoria. Kori on pakko säilyttää jossakin muualla kuin kylppärissä, sillä tenava kylpee joka päivä ja loiskii nuoruuden innolla vedet melkein olohuoneesen asti. Uudet korit passaavat mainiosti makkariin turvaan räiskeiltä. Plop plop -kortilla koreista sai vielä neljäsosan hinnanalennuksenkin.


6 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Ihana pitsiunelma.:)

Ja tuo kori, ihana! Tuommoinen sopisi meidänkin makkariin, kummasti tuota pyykkiä on aina joka paikka täynnä...

Tiina kirjoitti...

Meillä olisi kaksi tuollaista pitsipeittoa, mitoitukseltaan yhden hengen sänkyyn sopivia. Yllättäen myös mummini virkkaamia. Jotenkin en vaan ole tullut laittaneeksi käyttöön, vaan ovat olleet kaapissa monta vuotta.

Herkullisen värinen tuo seinä ja kauniit korit.

Mia kirjoitti...

Kaunis tuo pitsiunelma! :)
Meillä on pyykkikaappi (siis kiinteät korit kaapissa) kylppärissä, mutta nuo korit olisi kyllä paljon sievemmät pyykin säilytyspaikat.

-J- kirjoitti...

Mia, mut voi jotta kun se säilytyskaappi olis niin paljon kätevämpi ;)

Tiina, limenvihreä seinä on pojan huoneessa, ei suinkaan makkarissa. Se on kyllä "aika" dominoiva :D

Katja kirjoitti...

Minäkin tykkään pitsipeitoista :) Sänkyymme on tulossa keväällä kuolleen mummoni virkkaama peitto. Kunhan sen ehdin korjata ja tuunata alle jonkun systeemin.

Kivat korit.

-J- kirjoitti...

Katja, meilläkin äitini oli sitä mieltä että peiton alle kuuluisi laittaa kangas, mutta meillä on kaikkia parisängyn lakanat puhtaanvalkoisia, yksivärisiä lakanoita, joten sikäli peitto sopii ilman aluskangastakin.