torstai 24. syyskuuta 2009

Omenainen puuro

Päiväkotimatkan varrella on talo, jonka puutarhassa kasvaa liikaa syksyn antimia talon asukkaiden käyttöön. Omenoita on tarjolla halukkaille korikaupalla, ja mitä omenoita ne ovatkaan! Isoja kuin tuontiomenat konsanaan, makeita ja mehukkaita! Kilokaupalla niitä nyt on kotiin kannettu, osan keitän soseeksi pakasteeseen, niistä kelpaa talvella lappaa puuron päälle. Keittelin lounaaksi omenariisipuuroa, joka maistuu minusta parhaimmalta viilentyneenä, kera kylmän maidon.

Mittaa kattilaan litran verran vettä, kiehauta. Raasta 5-10 omenaa, koosta riippuen, ja lisää kattilaan raaste sekä kaksi desiä puuroriisiä sekä kanelitanko tai kaksi. Anna porista miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia, sekoita säännöllisesti. Lisää ripsaus suolaa ja maun mukaan sokeri; meillä käytetään intiaanisokeria, joka tekee puurosta hieman ruskeampaa kuin valkoinen sokeri. Sokeria kuluu omenalajikkeesta riippuen desin verran - mitä happamammat omenat, sitä reilummin sokeria. Tarjoile kuumana tai kylmänä, maun mukaan, vaikkapa sen maidon kanssa. Muista poistaa kanelitangot ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: