maanantai 21. syyskuuta 2009

Potkulaudalla neuvolaan

Tenava sai synttärilahjaksi Cars-aiheisen potkulaudan, jolla oli hyvä huristella heti aamutuimaan sadan metrin matka neuvolantätiä tapaamaan. Äiti oli yllättynyt, kun neuvolantäti käskikin ottaa naistenlehden käteen ja istua sohvalle hyvään asentoon, tenava kuulemma tekisi neuvolantädin kanssa kaksin juttuja puolisen tuntia. Lopputulemana oli ilmeisen normaali nelivuotias, 108 senttiä ja 18,8 kiloa ehtaa energiaa. Neuvolatäti vakuutti kuulonkin olevan normaali, vaikka olen usein arjessa sitä mieltä, että jotain häikkää siinä täytyy olla, kun pyynnöt eivät millään volyymillä esitettyinä tahdo aina mennä perille ;)

Neuvolantäti kyseli hassuja kysymyksiä yövaipasta ja tutista, pukemisesta ja ruokailusta. Ilmeisesti lapset kehittyvät omaa tahtiaan, sillä minulle nyt ei varsinaisesti tulisi mieleenkään, että nelivuotiaalla olisi tutti vielä rintapielessä roikkumassa. Yö- ja päiväkuivanakin on oltu jo kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta. Tenava-rukka sai lopuksi vielä reiteen rokotteen ja äiti tiukan muistutuksen edelleen antamatta olevasta MPR-rokotteesta...

9 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Reippaan kokonen! :D ..meillä "hieman" sirompi 4-vuotias; 97,1cm ja 14,3kg. ;)

Ai..meillä on ensi vuonna sitten se, että lapsi on ensin siellä yksin terkan kanssa.

Heh..tutti, no sitä meilläkään ei ole ollut 2v täyttämisen jälkeen, syö itte kyllä, pukea ei osaa kaikkea itse - yleensä ei jaksaisi pukea mitään itse. Yövaippa jäi tuossa kolmisen kuukautta sitten vasta. :) ..lapset tosiaan kehittyy ja kasvaa omaa tahtiaan.

-J- kirjoitti...

Pieni Lintu, minäkin sanoin pukemisesta tädin sitä tiedustellessa, että jos arkiaamuisin meinataan ehtiä ajoissa päiväkotiin, töihin ja kouluun, niin kyllä se on aikuisen puettava :D Se on kuulemma sallittua (*fiuf*). Kuivaksi oppiminen meillä tapahtui jotenkin vahingossa, joten siitä en ota kunniaa; asiahan oli niin, että nukahdimme joskus saunan jälkeen molemmat, enkä muistanut vauvan vaippaa kuin vasta aamulla. Parisänky oli kuitenkin ihmeen kaupalla kuiva, joten ajattelin kokeilla toisenkin yön :D

äiti kuudelle kirjoitti...

Hienot mitat :o) Ja hieno oli kulkupelikin ;o) Meillä on sitten edessä 4v -neuvola marraskuussa.

Kuivaksi opittiin 1v5kk iässä ja tutti jäi omasta aloitteestaan pois 1v1 kk:n iässä.

virpi kirjoitti...

Kas, meilläkin synttärilahjapaketista paljastui potkulauta, tosin pinkin värinen ja eskimon kuvilla koristeltu. Ja mitatkin on ihan samaa, meidän tyttö on 107,5cm ja 18kg.

Tuttia tai vaippoja ei ole ollut meilläkään käytössä pariin vuoteen. Tutti jäi pois 1v7kk:n iässä, vaipoista päästiin 1v8kk:n iässä ja yövaippakin jäi 1v10kk:n iässä.

Aamunkukka kirjoitti...

Teillä ollaan sutjakoissa mitoissa, pari senttiä/kiloa päälle meidän;-)

mekin olimme vk sitten neuvolassa, mä sain olla samassa huoneessa ja seurata takavasemmalta tarkastusta!
Minusta se oli varsin vaativa, ja sisälsi paljon uusia juttuja;mm. kuulokoje ja näön tarkastus kuin aikuiselta.. meillä päiväkodissakin ihmettelivät kun kerroin, mitä kaikkea siellä piti osata tehdä.
Mutta eikö ole hieno asia huomata, että ne villi viikaritkin osaavat sitten "tosi paikan" tullen olla edukseen;-) reippaasti meni meilläkin.

ps. meillä annetttin MPR 3v. esikoiselle. Kuopus sai nyt 2v. tarkastuksessa. Syyt varmasti samat kuin sinulla;-) Kuopukselle annoin antaa nyt sen takia, kun on päiväkodissa. Esikoinen on aina reagoinut kaikkiin rokotuksiin, tullut kuumetta, kipua, ärtyisyyttä, pistoskohdat ovat turvonneet jne.
Nyt 4v. tehoste rokotus oli ainoa, mistä ei tullut mitään oireita-uskomatonta! Mä mietinkin jo että saiko vahingossa jotain tehotonta ainetta =D

-J- kirjoitti...

Aamunkukka: meille taas ei ole tullut minkäänlaisia oireita mistään muista rokotuksista, kun vasta nyt tästä. Erikoista. Inhottavaa, kun olen tuon MPR-rokotteen perustella haalinut itselleni jonkun kieltäytyjä-äiti -leiman otsaani neuvolassa :D Syynä oli lähinnä ehkä oma vainoharhaisuus, mutta koska kukaan ei voinut asiaa varmistaa, ajattelin, että olkoon nyt, ainakin kunnes matkataan jonnekin riskialueelle (tai nyt tähän 6v. uusintarokotusaikaan asti).

Aamunkukka kirjoitti...

Meidän ihana "vanha" neuvolatäti jäi juuri eläkkeelle, kun kuopus syntyi. Sen jälkeen TH on vaihtunut jo neljä kertaa. joka kerta olen joutunut selittelemään samat asiat ja "puolustelemaan " tuota rokotus-asiaa.

Meidän ihana täti sanoi mulle aikoinaan, että MPR rokotuksella ei ole mitään kiirettä,ja mun ei pidä sitä rokotetta otattaa lapselleni, jos yhtään edes epäröin. Vaikka tilastolliset riskit vakavista rokotus reaktioista olivat minimaalisen pienet, silti mä epäröin asiaa. Asiasta lukiessa epävarmuus vain kasvoi, koska mikään ei ollutkaan enää varmaa. No, tämä ihana TH sen ymmärsi eikä painostanut millään lailla, sanoi vain että otat sitten kun sinusta tuntuu oikealta. Ja että huolehtisin vain siitä, että 6v. mennessä on saanut ensimmäisen annoksen,joten tosiaan mitään syytä ei ollut 1v.6kk vauvalle sitä rokotetta antaa;-)

-J- kirjoitti...

Virpi: joo se tuntui nyt olevan tosi pop-juttu nelivuotiaden keskuudessa tämä potkulauta ;)

Aamunkukka: kiva kuulla, että joku muukin empi tuota rokotetta. Minäkään en löytänyt sen enempää seurannaisvaikutukset poissulkevaa faktaa kuin tutkimusryhmätkään (ylläri!) ja arvelin, että parempi tehdä niin kuin syrän sanoo :)

poikien äiti kirjoitti...

no en minä ihan harhoja nähnyt :o) eli kyllä teillä ollaan muutaman sentin pidempiä! meillä esikoinen siis kotimittauksella sen 104cm.

tosi magee potkulauta!