lauantai 3. lokakuuta 2009

Täydellinen äiti


Huutiskohteita latoessani sivun alareunan linkki kiinnitti huomioni; "näin sinäkin voit olla täydellinen äiti", neuvoo Ilta-Sanomat. Klik.

Asiantuntevia vinkkejä näyttää jakavan brittiläinen vanhemmuuden asiantuntija Tanith Carey. "Älä ole orja keittiössä". Valitettavasti Saarioisten äitien kaalilaatikko on pahaa, ja saman puljun pizzassa E-koodeja. Minulla ei ole vaihtoehtoja. "Hanki iso jääkaappi". Öööö...siis siksikö, että sinne voi laittaa kiukkuavan nelivuotiaan jäähylle? "Tee ruokailusta hauskaa". No tää lihapulla ois tämmönen pommikone, joka tippuis ensin kastikemereen, ja sit se räjähtäs siellä, ja kaikki kastikkeet lentäis ympäri seiniä, eiks ookin tosi hauskaa? "Vaihda lelut helpompiin malleihin". Niin. Äidin (tai ainakin äidinäidinäidin) lapsuudessa leikittiin pelkästään käpylehmillä. "Älä ole lastesi orja". Tätä sopii avata enempikin. Iltsikan mukaan asiantuntijat sanovat, että jo 5-vuotias osaa siivoilla itsekseen ja kasvatttaa siinä samalla itsetuntoaan. Lehden mukaan tämä tarkoittaa äidille omaa aikaa vaikkapa rentoutumiseen. Tänään on siivouspäivä, ja aion vakaasti kasvattaa lapseni itsetuntoa pelkästään jakamalla sohvalta työnjohdollisia ohjeita esimerkiksi lattian vahaamiseen, ikkunanpesuun ja nukkasihdin puhdistukseen liittyen. Kyllä nyt kasvaa itsetunto kohisten! "Opettele oikea äänensävy". Tanith, myöhästyit! Jo Frost teki jo tämän!

Missä ovat sellaiset täydellisen äidin vinkit, joita oikeasti kaipaan; miten lohduttaa lasta, jonka paras päiväkotikaveri vaihtoi päiväkotia? Miten selittää lapselle, miksi tytöt tuppaavat leikkimään mieluummin keskenään tyttöjen juttuja kuin antavat remupäisen tenavan sotkea leikkejään? Miten saada lapsi ymmärtämään, että se, joka tyhmäksi haukkuu, on itse tyhmä? Miten ihan oikeasti välttää aamukaaos? Miten aikaansaadaan Amanda Soulen perheidylli? Miten on mahdollista yhdistää kokopäiväinen opiskelu, työ ja perhe-elämä niin, että perhe on aina edellä? Miten vapautetaan viikonloput pelkästään kivaan, yhteiseen puuhasteluun? Miten, jos ei pystytä tekemään tätä kaikkea, lakataan tuntemasta huonoa omatuntoa ja keskitytään siihen, mitä pystytään tekemään?

Jos haluat sinäkin olla täydellinen äiti, löydät Ilta-Sanomain vinkit täältä.

4 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Loistavaa!

Aamunkukka kirjoitti...

Täydellisyyden tavoittelussa on yksi huono piirre-siinä menettää viimeisenkin maalaisjärkensä;-)

Kaikki kunnia hienoille ajatuksille; ja lehden kirjoitukselle-mutta tällä kertaa sinun mietteesi olivat TÄYDELLISEN oikeat.
Ihana kirjoitus. Sulle on annettu kirjoittamisen lahja; ei tähän voi muuta sanoa.
Kaikille meille äideille, rentouttavaa ja stressivapaata viikonloppua!

-J- kirjoitti...

Aamunkukka, sun täytyy olla virallisesti maailman mukavin ihminen! Aina niin kannustava ja positiivinen. Kiitän kommentistasi, totally made my day. Week. Month ;)

Aamunkukka kirjoitti...

Höpsis sentään;-)
Tottahan mä vain turisen!