lauantai 12. joulukuuta 2009

Tuomasta ja Tammea


"Kipaisimme" tänään passinhakujonossa Kaartin poliisiasemalla. "Kipaisimme" lainausmerkeissä siksi, että aamuruuhkassa moni muukin oli vailla passia tahi muuta asiakirjaa. Tenavan Mini Kånkenissaan reissuun raahaamat autot suruttivat rapian tunnin poliisitalon lattialla, kunnes oma vuoro koitti.

Kävelymatkalle takaisin olivat jotkin suuremmat voimat asetelleet kaikenmoisia esteitä tiellemme. Näitä esteitä olivat muun muassa Tammen ysmy Korkeavuorenkadulla ja Tuomaan markkinat Espan puistossa. Ysmystä mukaan tarttui neljä kassia kirjaa ja kaikenmoista askarteluhärpäkettä, Tuomaan markkinoilta vain yksi namupussi, ja sekin pukinkonttiin. Tänä vuonna ei oikein kolahtanut mikään, vaikka pukinkonttiin pitäisi vielä löytää jotakin pientä täydennystä. Tenavalle tuli akuutti nälkä siinä vaiheessa, kun ruokakojujen tuoksut kävivät nenään, ja voi, miltä maistuikaan glögi ulkoilmassa! Tuomaan markkinat ovat muuten auki 22.12. asti ja avoinna ma-pe 9-19, la-su 9-18.

Vanhan joulumarkkinat kiehtoisivat, mutta tänä viikonloppuna on turha kuvitella viuhtovansa toistamiseen ympäri kaupunkia. Koti ei käsittääkseni vieläkään osaa siivota itse itseään, ja järjestyksenvaihdoksesta sekaisin menneet tavarapinot odottavat kaappiin viikkaamista ja latomista. Kuusikin pitäisi tuoda tupaan, ja toinen parvekkeelle. Ja leipoa pipareita. Suunnitella juhlapäivien ruokalistaa. Paketoida. Kirjoittaa ja postittaa joulukortit. Käydä jossakin välissä viimeisissä tenteissä ja pitää palaveria projektin tiimoilta. Hitusen vielä hioa ja maalata vielä ennen joulunaikaa. Toivottavasti tähän tehtävälistaan voi lisätä mäenlaskunkin pian; ensi viikoksi on luvattu pakkasta, mutta entäpä lunta?


Kuva on lainattu Helsinki.fi-palvelusta, kreditit Helsingin kaupungin kuva-arkistolle :)

Ei kommentteja: