maanantai 19. huhtikuuta 2010

Otti ohraleipä

Pidän luovan blogitauon. Luovan sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä nyt minun pitää luovasti kehitellä ratkaisu sellaisen rahasumman luomiseksi, jolla palautetaan kannettavan tietokoneen kovalevyltä kaikki ne tiedot talteen, joista ei ollut varmuuskopioita.

Lauantaiaamuna olin kukonlaulun aikaan hienosti bloggaamassa ihanista kanssablogistilta tilaamistani tiski-ihanuuksista. Aamun terästyksenä työpöydällä oli vieressäni iso puolen litran höyryävä cafe au lait... ja hetkeä myöhemmin kahvikulho oli kivasti kannettavalla! Suusta pääsi pelkästään vaimea "oho". Näyttö pimeni sekunnin murto-osassa. Onneksi tajusin vetää piuhat irti, napata akun pois paikaltaan ja pyyhkiä enimmät kahvit koneen päältä niin tormakkaasti, että A-kirjainkin irtosi siinä rytäkässä. Kone kuivui pari päivää, mutta sai tänään huollossa aika murskatuomion - no can do.

Kotivakuutus korvaa koneen, muttei tietojen pelastamisoperaatiota. Kurjuutta. Siellä on kuvat, opparit, koulutyöt, kaikki. Tässä sitä sai taas opetuksen siitä, kuinka mikään ei ole pysyvää. Jospa sitä jatkossa osaisi ottaa ne varmuuskopiot ajoissa.

11 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Auts.

Pieni Lintu kirjoitti...

O-ou!!!

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Voi ei, tosi kurjaa.. :(

Hipsu kirjoitti...

Jaixx!
Nyt täytyy Hipsun viisastua.

Katja kirjoitti...

Auts ja voi ja ei!
Se muuten on aika kallista puuhaa pelastella tiedostoja.
Nimimerkillä parituhatta pelastettua valokuvaa.

Aamunkukka kirjoitti...

Voi ei, ja enemmän kuin ohraleipä!
itse olen ihan toivoton rähmäkäpälä, tiedän tunteen..

Onneksi bloggaukset pysyy tallessa täällä virtuaalimaailmassa, mutta taatusti ne sun koulu/työjutut harmittaa ja rankasti..

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Ou nou....Kurja juttu :/ Varsin hyvä muistutus meille kaikille, erityisesti itselleni joka aina vaan meinaa ottaa kopioita.

Milla Lappalainen kirjoitti...

Voi ei! Uskon muuten että tulee kalliiksi, sillä jo muutaman sadan megan tiedostojen palauttaminen rikki menneeltä usb-tikultan maksoi minulle päälle kolmekymmentä euroa... Sympatiat sulle :S

3:n äiti kirjoitti...

Voi ei =(
Toivottavasti kaikki taärkeät jutu pystytään koneelta vielä pelastamaan.

Kannattaa muuten vastaisuuden varalle vertailla vakuutuksia, meidän kotivakuutus korvaa myös sen kun vaurioituneelta koneelta yritetään pelastaa kaikki tärkeä. Kulkee muistaakseni nimellä "Bittiturva" ja kuuluu ihan kotivakuutukseen, eli ei ole mikään lisävakuutus kotivakuutuksen päälle.
Tämä tieto tosin ei sinua varmasti lohduta tällä hetkellä yhtään =(

Ämaaärii kirjoitti...

Hipsu: viisastu nyt ajoissa, kun tyhmemmät täällä ei enää ehdi :-s

Katja: mulla on koneella pelkästään kuvia noin 12 000. Tiedän. Todella, todella tyhmää...

Aamunkukka: oikeassa olet, bloggaukset eivät nyt lohduta - ihan jo siitäkin syystä, että kaikki täällä olevat kuvat on pienennetty niin, ettei niitä enää pysty valokuvan ominaisuudessa käyttämään.

Milla: jep, lisätään tuohon kolmeenkymppiin kaksi nollaa :(

3:n äiti: minulla on ilmiselvästi kotivakuutus väärässä paikassa! Oma vakuutukseni ei korvaa tiedostojen pelastamista, pelkästään koneen. Vaan jos nämä nyt keinolla millä hyvänsä takaisin saan, niin voin vannoa, että teen kuudet varmuuskopiot ja vuokraan jonkun pankkiholvin yksille kopioille :D

Anonyymi kirjoitti...

Meil on kans kahveet läppärille lentäny...ja kuului myöskin "oho!", vaan onneksi saatiin huollosta hyviä uutisia ja kone toimii edelleen,tästä kyllä on jo parisen vuotta aikaa kun tapahtui.. Ainut mikä jäi harmittamaan kotivakuutuksen oma vastuu oli 10€ kalliimpi kuin itse korjaus... mutta eikai se auttanu ku maksella pois!