maanantai 28. syyskuuta 2009

Yäk, pthyi!


Minähän siis r-a-k-a-s-t-a-n ruokaa. Oikeasti. Minulla on siitä todisteena kiloja niin notta painoindeksit paukkuvat. Rakastan eritoten makeita herkkuja, ja kadehdin alinomaan ihmisiä, joiden leipälaatikossa on Fasun Sinistä ja Mmmmmmmmm-Marabouta kuitupitoisen ja vähäkalorisen ruisrievän sijaan. Tänä syksynä on kuitenkin tapahtunut makeiden herkkujen ja eritoten suklaaherkkujen suhteen pelottava käänne; en tykkää enää suklaasta. Onko kyseessä ehkä Fazerin tuotekehityksen ilmiselvä fiba, ruokailutottumusteni osittainen normalisoituminen esimerkiksi ilmastonmuutoksen seurauksena (koska siis niiden normalisoimiseksi tarvitaan jotakin yhtä järeää kuin sulavan mannerjään kääntämä Golf-virta) vai jotakin näiden yhteisvaikutusta, mutta olen kuluneena syksynä jättänyt kesken jo kaksi Fazerin uutuussuklaata, joista toisen tänään.

Tyylisuuntauksia-blogisti Jarna uhrautui koemaistannan alttarilla, jotta minun ei olisi tarvinnut. Koska paikallinen K-Citymarket kuitenkin lähestyi minua kupongilla, jolla sai ilmaisen levyn Fazerin pohjoista uutuussuklaata, olihan se pakko lähtiä siltä istumalta noutamaan. Virhe! Ensinnä olisin halunnut mustikkapiirakkaa, jota en gluteenivammaisena voinut tietenkään valita vehnäjauhon vuoksi. Ostoskoriin löysi tiensä Jarnan koeajama Lingonberry milk parfait, ja pian avaamisen jälkeen samainen levy löysi tiensä myös roskakoriin (no, okei, biojäteastiaan, mutta se ei olisi rimmannut yhtä hyvin tuossa lauseessa). Hyi yäk! Mitä siellä Fasulassa oikein ajatellaan? Suklaa maistui siltä kuin kulhoon olisi isketty levyllinen Fazerin punaista, muutama (liian iso) annoskulhollinen (liian makeaa) paahtovanukasta ja koko komeus olisi kuorrutettu purkillisella puolukkahilloa (jossa tietenkin marjoja ja sokeria suhteessa 30/70). Terävä sekoitus, ja päälle vielä kilo sokeria. Voilà!

Olen tilanteesta ennen kaikkea hämmentynyt. Maailmani on ilmeisessä murrosvaiheessa, kun tämän ja aiemman Fazerin omenacrisp-pettymyksen jälkeen on ilmiselvää, ettei suklaaseenkaan voi enää luottaa. Peräänkuulutan pyhää yksinkertaisuutta näinkin pyhien makuasioiden kuin kotomaisen suklaan äärellä!

9 kommenttia:

Tanja K kirjoitti...

Kanssasi täysin samaa mieltä!

Ostin myös ekana tuota puolukkaa ja jotenkin olin NIIIIN pettynyt, että oli ihan pakko testata myös ne muut maut! Siis, että oikeestiko ne Fazerilla onnistuu lanseeraamaan kolme uutta "mallia" ja kaikki on epäonnistuneita :)... Ja olihan ne :(! Eli siis mitään et menettänyt, vaikka se mustikkapiirakka jäi saamatta :)!

Aamunkukka kirjoitti...

Kiitos varoituksesta, en osta;-)
Mä olen herkku-hiiri, ja rakastan suklaata ja Fazu on jo pisteitä menettänyt muutenkin viime aikoina.
Mitä ihmettä ne oli ne kummalliset pienet patukatkin, johon oli laitettu valkosuklaa/mansikka/mauste yhdistelmiä?! Senkin elinkaari jatkui roskiksen puolella..
Nyt on menty siellä tuotekehittely-osastolla pahasti pieleen =D

-J- kirjoitti...

Tanja K: minä kun surin sitä mustikkapiirakkaa, onneksi siis ihan turhaan :D

Aamunkukka: ne patukat vaikutti niin epäilyttävältä, että en ole edes ikinä maistanut. Suklaat suklaana ja mausteet ruokaan, sano. Ehkä mä olen suklaan suhteen hivenen vanhakantainen :D

Nina kirjoitti...

Juuri näin -J-. Meitsin leipälaatikossa vain ehtaa sinistä eikä mitään ihme puolukka- whatever-sekoituksia. Se omenacrisp, kokeilitko sitä? Mä jätin kauppaan kun siinä oli niitä keksinmurusia. En kai mä ole ymmärtänyt väärin ja missannut jotain tärkeää?

-J- kirjoitti...

Nina: niin sä olitkin yksi näistä leivän, tai siis suklaansyöjistä :D Se omenacrisp tuli taannoin kaupanpäällisenä kun osti neljä (!) levyä Fasuja. En minä, mutta kun muut, niin pääsin osingoille. Se maistui pelkälle esanssille ja keksinmurenoille, et siis missannut kerta kaikkiaan mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, kun sitä ruisleipää en keliaakikkona voi syödä niin syön Fazun muita tuotteita. Mieluummin siniseen käärittynä. Pitää ihmisen kuituja jostain saada.

Tarkoitin, oliko siinä gluteenia vai ei? No, sama se, jos kerran pahaa oli. Luotan sun arvostelukykyyn.

Nina, jo uloskirjautuneena

-J- kirjoitti...

Nina: ainiin säkin! En tajunnut kun en muistanut. Joo, keksiä, varmaan suhteessa enemmän kuin suklaata. Tiesithän että monet keksittömätkin suklaat on meiltä kielletty? Tosin väliäkö sillä vissiin, kun tarjolla on tällaista sätöstä :D

MrsAgatha kirjoitti...

Mäkin yleensä rakastan kaikkea suklaata, mutta tuo Fazerin uutuus Mustikkapiirakka oli kauheaa! En maista enää ikinä! Enkä kyllä niitä muitakaan Nordic Gourmet-juttuja.
Kalevin mustikkavalkosuklaa-levyt on parhaita!

Milla Lappalainen kirjoitti...

Sori Mari, ei ois pitäny koskaan mainita sitä mustikkapiirakkaa XD! Itse en tykännyt lainkaan, mutten nyt viittinyt lyttyyn haukkua kun äitikulta oli omin kätösin sen tänne ranskanmaalle lähettänyt. Naama irvessä siis muutaman palan nielin, perheelle maistui kummasti, syövät tosin normisti Milkaa, joten ihmekös siinä. Milkaahan ei tunnetusti suklaiden joukkoon voi laskea, yyh! :>