sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Wunderkind


Oh perilous place
Walk backwards toward you
Blink disbelieving eyes chilled to the bone
Most visibly brave
No apprehended gloom
First to take this foot to virgin snow

I am a magnet for all kinds of deeper wonderment
I am a wunderkind ohwowoh
I live the envelope pushed far enough to believe this
I am a princess on the way to my throne
destined to serve
destined to roam

Oh ominous place
Spellbound and un-childproofed
My least favorite chill to bear alone

Compatriots in place
They’d cringe if I told you
Our best back pocket secret: our bond full blown

I am a magnet for all kinds of deeper wonderment
I am a wunderkind ohwowoh
I am a pioneer naïve enough to believe this
I am a princess on the way to my throne
destined to seek
destined to know

Most beautiful place
Reborn and blown off roof
My view: about face whether, great will be done

I am a magnet for all kinds of deeper wonderment
I am a wunderkind ohwowoh
I am a groundbreaker naïve enough to believe this
I am a princess on the way to my throne

I am a magnet for all kinds of deeper wonderment
I am a wunderkind ohwowoh
I am a Joan of Arc and smart enough to believe this
I am a princess on the way to my throne

Destined to reign, destined to roam
Destined to reign, destined to roamJokainen tenava on tietysti ihmelapsi ainakin vanhemmilleen, mutta tässä kysymyksessä ei ole enempää kuin suosikkiunilaulumme; Alanis Morissetten Narnia-leffan lopputekstien Wunderkind. Rakastan tätä biisiä, ja tenava tykkää ilmeisesti myös, ilmeisesti sopii vaihteluksi syntymästä asti unilaulurotaatiossa pyörineisiin Stellan Pisteeseen ja Irinan Hiljaisuuteen sekä ensimmäiseen säkeistöön Peikkoäidin kehtolaulusta ja jonkin verran sovellettuun Unilintuun. Mistä muuten löytäisin jälkimmäisen sanat?

Laulan itse mielelläni ja kohtuullisen hyvin. Tenava tuntuu nauttivan minkä tahansa kielisestä laulusta hiusten ja nenän silityksellä viimeisteltynä, kunhan melodia on riittävän rauhallinen. Englanninkielisiä lauluja toki seuraa joskus valtava kysymystulva siitä, mitä jokin sana tarkoittaa, mutta mikäpä sen mukavampaa kuin jutustella heti sängyn reunalla ennen nukahtamista.

Lauletaanko teillä unilauluja?

5 kommenttia:

Reettamon kirjoitti...

Haluaisin laulaa, mutta meidän Poksulla (rapiat 2v)on ilmeisesti hieman kehittyneempi sävelkorva kuin äidillä. Lauloin pienempänä, mutta kun kielellinen kehitys meni vähän eteenpäin alkoi kuulua kommentteja "äiti älä laula" ja "äiti EI SAA laulaa", joten en enää laula :D. Isi laulaa ja saa laulaa Poksunkin mielestä :D

Loruttelen, luen satuja ja keksin höpönlöpön juttuja luritusteni sijaan.

M-K kirjoitti...

Meillä lauletaan tällaista Unilintua:

Lasta nukuttaa, kohta silmät hän sulkee.
Unten ihmemaa, siellä pieni nyt kulkee
kukkia poimien, lintuja kuunnellen,
unilintu vaan pysyy piilossaan.

Nämä sanat olen oppinut ehkä 70-luvulta olevasta Piiri pieni pyörii-nimisestä koulun laulukirjasta. Muistaakseni muita säkeistöjä ei laulussa ole. Eikä muuten kai Peikkiksessäkään.

-J- kirjoitti...

M-K: itse asiassa on, ainakin säkeistö, joka kuuluu suunnilleen "Unilintu kai, laulaa taas vielä kerran, lapsi nähdä sai, linnun tuon hetken verran, pikkuinen lapsonen, kuulla voi laulun sen, unilintu saa pientä johdattaa". Jotenkin ala-asteen musiikinkirjasta muistelin, etteivät tähänkään vielä loppuneet, ja tuon toisen säkeistön sanat on varmasti sinne päin näin 20 vuoden jälkeen, mutta en mistään ole onnistunut tarkkoja lyriikoita metsästämään.

Reettamon: minäkään en saa laulaa muuten, esim. tiskatessa, mutta sängyn laidalla saisi kyllä veisata äänensä käheäksi. Tenava suorastaan raivostuu, jos vaikka hyräilen ohimennen jotakin muuhun kellonaikaan ("Lopeta heti toi mekastaminen!") XD

Jasupo kirjoitti...

Kun vanhempi oli vauva, hän tuntui rakastavan laulamista. Lähes mihin hyvänsä vaivaan auttoi lauluni. Nykyään hän on kieltänyt minulta laulamisen kokonaan, mutta laulaa onneksi itse. Nuorempaa ei laulamiseni ole kiinnostaneet, mutta eivät ne häntä haittaakaan. Täytyykin kokeilla, saisinko iltasella laulaa.

Aamunkukka kirjoitti...

Meilläkin lauletaan ja myös tanssitaan paljon. Isomman kanssa kävin vauva-ja taapero ikäisenä muskarissa ja nuorimmainen on kai "siinä sivussa" oppinut sävelkorvaa ja laulunsanoja. Mä itse tykkään lauleskelusta, vaikka arvosanoilla olisin varmaan korkeintaan kasin laulaja;-)

Meidän nukahtamis rituaaleihin kuuluu aina unilaulut, nyt meillä soi klassiset versiot perinteisistä kehtolauluista. Aikaisemmin tämä oli vain vanhimman juttu, mutta nyt parin kuukauden ajan nuorempikin sanoo "laita unilaulu", jos nukahtaa ennen isoveikkaa;-) ja cd-soitin joka on isoveikan huoneessa, pitää laittaa tarpeeksi kovalle että kuuluu myös viereiseen huoneeseen pienelle.