keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Diagnoosi: syyslaiskotusMinua on kahden päivän ajan vaivannut viheliäinen tauti, joka on nopealla kotisohvadiagnoosilla nimettävissä syyslaiskotukseksi. Kaamosmasennuksesta tässä ei ole kyse - onhan kodin kaamosvalaistuskin usemman valosarjan ja kynttiläaseteleman avulla turvattu - vaan ihan puhtaasta laiskuudesta. To do -lista on täynnä tärkeitä ja kiireisiä, kouluun, työhön ja kotiin liittyviä "pitäisi"-asioita, mutta kun ei, niin ei. Minua vaivaa edelleen ärhäkkä yskä, joka haittaa elämää ja unenlaatua. Suon itselleni vielä tämän päivän, siihen asti, kunnes tenava käy unilleen. Sitten puurran muutaman tehtävät aamuksi valmiiksi, sutaisen kodin päällisin puolin salonkikelpoiseksi, kirjoitan uuden tehtävälistauksen, kirjoitan parille opettajalle ja pyydän armonaikaa deadlinejen suhteen.

Eilen ulkoilimme lähemmäs neljä tuntia kauniissa, kirpeässä syysilmassa. Retkemme johti Helsingin puolelle, matkaa taitettiin pääosin kävellen, välillä pieni ulkoilija levähti rattaissa. Bongasimme lukemattoman määrän jäätyneitä lammikoita rikottaviksi, uusia leikkipuistoja koluttaviksi, kivikkoja kiipeilyyn ja puunoksia roikkumiseen. Kotiin palauduttiin punaposkisina, ja yöunet olivat molemmilla ulkoilijoilla hyvät ja syvät.

5 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Kauniita syyskuvia! :)

Meillä iskää ja kuopusta on vaivannut yskä jo pitkään, no kuopus ei niin paljon yski mutta iskä kyllä - nukkuu alakerrassa patjalla olkkarissa ja silti mua yöllä ärsyttää ku kuuluu kokoajan yskimistä..murr..mutta enpä kehtaa valittaa, eihän tuo sille mitään voi. :/

-J- kirjoitti...

Pieni Lintu, meillä on otettu kodeiinia sisältävää yskänlääkettä ihan suvereenisti, hyvä ettei suoraan pullonsuusta. Joskus yöllä yskiessä on ihan itku tullut, kun koskee, yskittää, nukuttaa ja oksettaa yskiessä, siinä ei keskushermoston kunto paljoa jaksa kiinnostaa. Lapselle välttäisin ko. kamaa antamasta, ainakaan kovin montaa kertaa... Muisteltiin miehekkeen kanssa, että pari vuotta sitten meillä oli yskä, joka keskit 1,5 kuukautta - tällainen yhtä kamala. Kiva.

Mia kirjoitti...

Meillä oli juuri viime keväänä sellanen 1,5-2kk kestävä yskä lähes koko perheellä. Meinas usko loppua että parannutaanko tästä koskaan!
Onneksi sitten lopulta kuitenkin talttui.

Ihana tuo poitsun pipo, meillä on samanlainen ruskeena ja siinä tuo (Ikean eikös?) turkoosi kuvio. ;)

jarna kirjoitti...

Haepas tunnustus blogistani!

Aamunkukka kirjoitti...

Voi, tuollainen yskä on kyllä kamala. Vie varmasti voimat; tsemppiä ja parantumista. Eikö ne lääkärissä osaa määrätä mitään tehokkaampaa troppia?

ps. on muuten mahdottoman hyvännäköinen haalari kuvassa;-) meillähän on kuopuksella sama haalari, mutta vihreänä.
Ja todella ihana tuo lehtikuva, niin hyvin onnistunut; kortista kävisi!!