lauantai 29. elokuuta 2009

Kirppistellen


Myyrmäen jäähallin kirppis pyörähti tänään taas ensimmäistä kertaa piiiiiitkän kesätauon jälkeen käyntiin. Odotukset olivat kovat, sillä olen tehnyt Myrtsistä aina kivoja löytöjä. Pettymys oli pienoinen, kun myyntipaikkoja olikin aika paljon tyhjillään ja tavaraa jotenkin vähän esillä. Noh, olen aina ollut aika kehno katsomaan lastenvaatetarjontaa, joten asennoiduin tänäänkin "kodintarvike-vaihteelle", keskittyen katsomaan vaan kotikivaa. Kipon ja kupin metsästyksen välissä leikimme Jarnan, Tuusiksen ja Termiittien äidin kanssa jotakin äitiversiota geokätköistä, hävittäen aina jonkun vuorollaan rekkien väliin :D

Minulla on kamala tapa haalia kirppiksiltä kotiin sellaista tavaraa, joka aiheuttaa kanssaostelijoissa oksennusreaktioita. Mutta ei se mitään, ne jotenkin istuvat meille, tulkaa vaikka katsomaan :D Yläkuvan bambityynyn olisin ostanut, vaikka se olisi maksanut kymmenen kertaa enemmän; olen parantumaton bambifriikki. Tyynyn huomasin melkein toiselta puolen hallia, ja tunnistin bambiksi heti, olkoonkin, että on vähän ylensyöneen oloinen ja ilman silmälaseja saattaa mennä metsäsiasta... Tästä villisika-bambi -risteymästä maksoin euron.
Uusvanhat pippuri- ja suolasirottimet telineessään kaksi egeä. Näitä olen etsinyt kauan, haluaisin kruusatummat, mutta tällä hintaa nämä välttävät kunnes täydellinen setti tulee eteen. Sitten päivän todellinen löytö: Riihimäen lasin lasinen sitruspuristin. On meinaan sikavanha, joskus muistelen opiskelleeni että 20-luvulta, mutten tästä mene takuuseen. Joka tapauksessa ei myyjä tiennyt mitä oli myymässä, kun ilmoitti hinnaksi 50 senttiä. Good for me!Aina kun tenava on mukana kirppuilemassa, kantautuu kotiin autoja - kourallisesta kassilliseen, miten nyt kulloinkin sattuu löytymään. Maalivammat ja muut pienet lommot eivät haittaa, eipä harmita sitten, jos ulkonakin ajelee. Tämän päivän autosaldo järkyttävät 44 kappaletta, suurin osa 10 senttiä kipaleelta. Autot on jo pesty rakkaudella ja päässeet leikkeihin.

Lisäksi löysin pienen kukkapöydän, joka pääsee tuunaukseen, pari lastenkirjaa (joista muuten oma kipurajani on euron kipale), kaksi vanhaa lusikkaa sekä läjä Tupperin mainioita piirrustuslevyjä pikkutaitelijan käyttöön, 20-50 senttiä kappale.

3 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Huippu tuo sotruspuristin!

Aamunkukka kirjoitti...

Mahtavaa, sulla on ollut todella kannattava ostosmatka;-)
Tuo Riihimäen lasi, oli kyllä mieletön löytö. Meidän kylällä on "antiikkiliike", mikä myy vanhaa ja kaunista tavaraa. Tuo olisi maksanut siellä kevyesti 30 euroa! (tiedän, koska meillekin on ostettu vanhaa lasitavaraa ja pari taulua sieltä).

Ja nuo autothan kannatti ehdottomasti noukkia mukaan! Monesti "nykyajan" pikkuautot ovat niin huonosti tehtyjä, meidän Viikarit saavat purtua esim. renkaat samantien rikki;-( ja taas meni se vitonen kankkulan kaivoon..

-J- kirjoitti...

Aamunkukka, tuolla oli toisessa pöydässä myymässä pelkästään lasitavaroita sellainen "trokari", jolla oli samanmoinen puristin kirkasta lasia (omani on vähän sinertävä) ja hintalapussa 30 euroa :)

Nämä vanhat metalliautot on kyllä hintansa väärtejä, eivät hajoa millään. Meillä vissiin suunnilleen samanikäinen tenava kuin teillä toinen (juurikin pian 4) ja otteet on aika kovat :D