tiistai 6. lokakuuta 2009

Melkein terveelliset muffinssit


Tänään ennen kello aamukahdeksaa oli meillä siivottu (imurointiterveiset seinänaapureille) ja paistettu pari annosta tämän porukan suosikkiherkkuja - mustikkamuffinsseja. Muffejen resepti kuulostaa melkeinpä terveelliseltä; sokeriakaan kun ei ole lainkaan, ja jauhoksi sopii vaikkapa täysjyvävehnä.

Mustikkamuffinssit

0,75 dl rypsiöljyä
1,25 dl hunajaa
2 kananmunaa
3 dl maustamatonta jugurttia - turkkilainen jugurtti käy mainiosti
yhden appelsiinin kuori raastettuna
5 dl täysjyvävehnäjauhoa
kaksi teelusikallista leivinjauhetta
teelusikallinen ruokasoodaa
teelusikallinen jauhettua kanelia
puoli teelusikallista ruususuolaa
noin 3 dl mustikoita (tai esim. pussillinen pakastemustikoita)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele muffinsivuuat, mikäli käytät teflonvuokaa. Muffinsseja tulee noin 18 kappaletta. Voit paistaa muffet myös paperivuuissa, mutta pistä tällöin kaksi vuokaa päällekäin, jotteivät leviä.

Sekoita keskenään öljy, hunaja, jugurtti ja appelsiininkuori. Sekoita. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Vinkki hunajan mittaamiseen: mittaa ensin desimitalla öljy. Tämän jälkeen mittaa samalla mitalla mittaa huuhtelematta hunaja, jolloin hunaja irtoaa mitasta kuin rasvattu :)

Sekoita seokset keskenään mahdollisimman kevyesti. Lisää joukkoon mustikat, ja annostele taikina vuokiin. Paista noin 20 minuuttia - muffet ovat kypsiä, kun pintaa painaessa se pompsahtaa heti takaisin muotoonsa.

Nam!

p.s. Löysin tänään myös kirppikseltä jotakin, jota en villeimmissä unelmissanikaan kuvitellut olevan olemassakaan. Kolmen euron kaupoista lisää tuonnempana.

4 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Kirppislöydöt esiin!!! :D

Mari Wee kirjoitti...

Joo, jahka ehtii. Vetoan vektorilaskuihin tässä vaiheessa iltaa, kun palautusaika on aamulla kello kahdeksan reikäreikä - on muuten sama aika, kun on oltava Hulliksia vastaanottamassa Stockan ovenpielessä :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Blogissani on nyt jotain sulle! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä muffinsseja tuli grahamjauholla, mutta voisiko vehnäjauhon korvata mantelijauheella?