keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Putipuhdasta joulua


Varoitus tenavan kummeille, maailman parhaalle naapurille ja muille tahoille, jotka kuvittelevat saavansa meiltä jonkin sortin joulumuistamisen; tämä bloggaus sisältää joululahjaspoilerin!

Pienen Linnun vinkistä keittelin minäkin kahvisaippuaa omaan kylppäriin ja pieniksi joululahjuksiksi. Olin lentää pyllylleni, kun pääkaupunkiseudun askartelukaupoista todettiin saippuamassan suhteen ykskantaan "eijjoo, mut joo ens viikolla ehkä". Niinpä tilasin isomman satsin saippuatarvikkeita täältä - toimitus tuli päivässä, ja postikuluineenkin hinta oli esimerkiksi muutamaankiin askartelutarvikeketjuun verrattuna vähintäänkin kilpailukykyinen.

Kahvisaippuaa kokeilin kaksi erää. Molemmissa aineksina kaapin perälle unohtunut, vuosi sitten parasta ennen -päiväyksen ylittäny espressokahvi sekä läpinäkyvä saippuamassa. Vaaleampaan saippuaan olen lisännyt muutaman gramman titaanioksidia valkaisemaan massaa, ihan kokeilumielessä. Titaanioksidi kuulostaa todella herkulliselta ja superterveelliseltä, mutta koska se on ihan yleinen meikeissä käytettävä ainesosa, se tuskin ensi kosketuksella tässäkään saippuassa tappaa. Minusta väripari on mukavan näköinen, ja tuoksuukin ihan kupilliselta espressoa.


Jotta joulun aikaan ovat puhtaat paitsi tassut, myös nurkat, etsin käsiini uudet pullot Methodeja. Entinen yleispuhdistusaine oli laventelia: tässä pink grapefruit-suihkeessa on muikea tuoksu, ja kylppärinpuhdistajan eucalyptus mint tuo mieleen polkkakarkit.

7 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

mullakibn on just eka saippua tuolla jähmettymässä!! :)

mä löysin massan itiksen sinellistä.
oli läpinäkyvää ja maksoin 16e kilo kun netistä saa kympillä!

ja toiseksi!! se massa haisee aivan tajuttoman pahalle.
Mikään ei sitä peitä!

Kokelin ja sulatin sekaan tummaa suklaata,kokoshiutaleita mutta oli aivan pakko pistää eteeristä appelsiiniöljyä kun saippuamassan haju on niin kamala! :(

Se oli sellainen neliönmallinen läpinäkyvä pötikkä...
Eli ihan hyvä tuuri ettet sitä löytänyt ja vast edes minäkin tilaan netistä!

-J- kirjoitti...

Heh :D Mun saippikset tuoksuu kyllä oikeesti kahville, tosin käyttäjäraati rajoittuu tällä hetkellä ainoastaan minuun... 16 egeä ne pyytelivät niissäkin putiikeissa, joista kyselin. Tuolla linkin virmalla oli edukkaan hinnan lisäksi vaikka mitä muutakin mukavaa saippuanvalmistukseen, erilaisia värejä ja tuoksuja, ehdottomasti palailen sinne päin.

Hanna kirjoitti...

pieni tuoksukauppa oli se jota minä katselin ja olisin sieltä tilannut jos olisi aikaa tai tietäisin että tulisi nopsasti.

Onneksi kun äsken haistelin tuossa niin tuoksuu suklaa ja appelsiini...

En tiedä mitä shaibaa sinelli myy tai sitten josko tuoksu laimentuisi jähmettyessä?

hope so

Viivu kirjoitti...

Voi miten herkullisia tekeleitä!

Me lasten kanssa turvauduttiin valmiiseen "tee se itse " pakettiin tänä vuonna... Josko sitä ensi jouluna vaikka alkaisi ihan oikeasti saippuaa keittämään. Sen verta ihanalta näyttää!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä löysit nuo methodit?

Pieni Lintu kirjoitti...

Aivan ihanat!!!!! ♥

-J- kirjoitti...

Pieni Lintu: kiitosta vaan vinkistä, meillä kun ei ole telkkua niin en ole tuota Ratulaakaan seuraillut :)

Anonyymi: nämä tulivat Kärkkäiseltä.

Hanna: seuraavaan annokseen mäkin pistän jotain ällömakeaa tuoksua. Tai sitten ostan suosiolla Lush'ista :D

Viivu: enhän mäkään tätä naudanluista sentään keitellyt ;)